Samenwerking

Sport-

verenigingen

Voetbalvereniging Hegelsom
Wekelijks gaan een aantal hulpboeren met hun begeleider naar het voetbalveld om daar de vrijwilligers van voetbalvereniging Hegelsom te helpen bij allerlei klusjes. Tevens wordt er ook samen koffie gedronken tijdens de pauze.

Korfbalclub Oxalis
Oxalis is een G-team gestart waar diverse bewoners en kinderen van de weekendgroep, onder begeleiding van Wienes, wekelijks naar toe gaan om samen met anderen te sporten.

Ruitersport Wittenhorst
Wienes heeft paarden en een instructrice die het mogelijk maakt om mensen met een beperking lid te laten worden van Ruiterclub Wittenhorst. Elke woensdag- en zaterdagmiddag maken we gebruik van de manege.

Specialisten

Naast de specialisten die we via de Cooperatie Limburgse Zorgboeren kunnen inzetten komen er meer disceplines bij Wienes. Zo komt wekelijks een fysiotherapeute voor een aantal bewoners en belevingsboeren.  Maken we gebruik van een gedragswetenschapper waarmee we een samenwerkingsovereenkomst hebben. 
We hebben als team geregeld een coach laten komen om ons team te versterken.

Zorgboerderij Wienes heeft diverse onderaannemerschappen met andere zorgaanbieders zoals; Dichterbij, Pluryn, de Zorggroep. 
Er is een fijne samenwerking met trajectbegeleiders en WMO consulentes.

Verwantenraad

Zorgboerderij Wienes heeft een verwantenraad. Jaarlijks wordt er 3 of 4 keer in een overleg de gang van zaken besproken. De verwantenraad stelt kritische vragen en geeft daar waar mogelijk adviezen die ten goede komen voor de deelnemers aan de zorgboerderij. Zijn er nog deelnemers/cliënten die iets in willen brengen is dit mogelijk.

Naast de overlegmomenten met de verwantenraad proberen we in groepsoverleggen en persoonlijke gesprekken de inbreng van deelnemers serieus ter harte te nemen. 

Heb jij vragen over Zorgboerderij Wienes? Over de dagopvang van senioren, hulpboeren, belevingsboeren of over logeren?

Neem dan gerust contact met ons op.